06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

De eerste volledig elektrische Audi E-tron moet terug naar de garage want de auto kan door een defect mogelijk in brand vliegen. Het gaat in totaal om 1650 auto’s. Er zijn 540 nieuwe SUV’s afgeleverd aan klanten in de Verenigde Staten en Duitsland, de rest staat bij dealers. De terugroepactie is heel klein, maar omdat het om de eerste volledige elektrische wagen van Audi gaat, is het toch een  tegenvaller voor het dochtermerk van Volkswagen. 

Inmiddels is het probleem ook in Europa bekend. De RDW maakt op haar site de terugroepactie bekend en omschrijft het probleem alsvolgt:  “Er kan water binnendringen via de oplaadkabel naar het hoog-voltage-accupakket”. Mogelijke materiële gevolgen hiervan is kortsluiting. 

Audi benadrukt dat het een vrijwillige terugroepactie betreft. Er zijn ook geen incidenten bekend, maar Audi wil geen risico nemen en heeft daarom tijdig deze actie opgezet.

Audi wilde met de E-Tron nadrukkelijk de concurrentie aangaan met maker van elektrische auto’s Tesla. De eerste volledig elektrische Audi is uitgerust met twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving. De E-tron heeft volgens Audi opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen. De auto wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audifabriek in Brussel. De laadcapaciteit is 150 KW, opladen  bij high-power laadpunt bedraagt 30 minuten (voor 80 procent) en de actieradius is 417 kilometer. De E-tron acceleert (0-100 km/h) in 5,7 seconden, de topsneldheid is 200 km/h en het trekgewicht bedraagt 18.00 kg.

Bron: Schade Magazine