06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

Volgens Omroep Brabant is een echtpaar uit Den Bosch deze week opgepakt voor een omvangrijke fraude met verzekeringsclaims. In totaal zouden de twee de verzekering mogelijk voor 180.000 euro hebben opgelicht door onterechte schadeclaims in te dienen.

Het onderzoek van de verzekeringsmaatschappij bracht aan het licht dat de man en vrouw vanaf 2014 bij bijna 80 aanrijdingen betrokken waren in Nederland en België waarbij het echtpaar steeds de benadeelde partij leek. Het echtpaar zou de aanrijdingen met opzet veroorzaakt hebben om daarna de schade te claimen bij de verzekering en telkens als benadeelde partij.

Wachtten kans af
De man en vrouw sloegen vooral toe bij parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards. Ze wachtten hun kans af om een auto aan te rijden die achteruit een parkeerplek verliet. Bij het invullen van het schadeformulier werden smoesjes gebruikt om dit zo snel mogelijk te regelen waardoor het formulier niet goed werd ingevuld.

In 2018 kreeg de verzekeringsmaatschappij argwaan omdat zij wel erg veel schadeclaims van het echtpaar ontvingen. Om de vermoedens van fraude te toetsen berekende het bedrijf hoe groot de kans was dat een persoon zoveel pech kon hebben om zo vaak betrokken te zijn bij een botsing. De kans hierop was vrijwel nul.

Afpakken
In zes jaar tijd heeft het paar bijna 180.000 euro verdiend. Waar mogelijk zal het gekregen geld worden afgepakt. Het echtpaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Hun auto is inmiddels afgepakt en de verzekeringsmaatschappij onderzoekt hoe ze de ten onrechte geclaimde bedragen kan terugvorderen.

Bron: Schade magazine