06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

Beeld ter illustratie.

Een 94-jarige Italiaanse man die zich eenzaam voelde tijdens Kerstmis, heeft het noodnummer van de politie gebeld op zoek naar iemand om samen mee op Kerstmis te toosten. Uiteindelijk hebben leden van de Italiaanse Carabinieri de man een bezoekje gebracht en samen met hem het glas geheven op Kerstmis.

,,Ik mis niets, ik mis enkel een persoon met wie ik op Kerstmis kan toosten’’, zei de man tegen de politie. ,,Zijn er agenten die naar mijn huis kunnen komen voor tien minuten?’’ vroeg hij. De man, die in Alto Rene Terme woont, in de buurt van de Italiaanse stad Bologna, zei dat zijn kinderen ver bij hem vandaan wonen.

Zijn vraag had succes. Even later kwamen leden van de Carabinieri langs. Twee agenten toostten met de man op Kerstmis. Het Italiaanse persbureau ANSA publiceerde een foto van de man en de agenten op Twitter.

Volgens een persbericht van het Italiaanse korps vertelde de man hen anekdotes over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook deed hij een videocall met zijn familieleden, met de agenten naast hem.

In Italië zijn strenge binnenlandse reisbeperkingen ingevoerd tijdens de feestperiode, in een poging de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bron: AD