06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

AMSTELVEEN Twee weken geleden zag een buurtbewoner drie jongens met een bakfiets slepen in de straat In de Wolken. De buurtbewoner dacht dat de fiets nog op slot stond en vertrouwde het zaakje niet. Daarom werd 112 gebeld. Omdat er de laatste tijd veel bakfietsen in Amstelveen worden gestolen ging de politie direct op zoek naar deze jongens. 

De melder had gezien dat de jongens, met de bakfiets, via een fietsenhelling naar de eerste verdieping van een flat waren gelopen en daar via een deur naar binnen waren gegaan. Na onderzoek bleek dat op deze verdieping meerdere boxen zijn gevestigd waaronder de box van een persoon van wie de politie vermoedt dat het mogelijk een fietsendief is. Deze voldeed ook aan één van de door de melder opgegeven signalementen.

Door een kier onder zijn boxdeur waren verschillende fietsen te zien, waaronder ook een bakfiets. Op aanbellen bij zijn woning werd niet gereageerd. Daarom werd een slotenmaker ingeschakeld om de boxdeur te openen. Binnen werden twee elektrische bakfietsen en twee normale elektrische fietsen aangetroffen alsmede doorgeslepen ringsloten en verschillende soorten slijpgereedschap. Ook stond er een graveermachine inclusief generator in de box. Tegelijkertijd troffen andere agenten de verdachte aan op een verdieping in de flat waar hij niet woont. Hij werd direct aangehouden voor heling en diefstal fiets. Omdat er in de melding sprake was van drie jongens ging de politie in de woning op zoek naar de andere verdachten maar die werden niet aangetroffen. Wel bleek er nog een elektrische bakfiets in een slaapkamer te staan.

Alle aangetroffen fietsen, gereedschap en de graveermachine inclusief generator zijn in beslag genomen. De drie bakfietsen bleken allemaal gestolen te zijn. Naar de andere twee elektrische fietsen wordt nog onderzoek gedaan. Bij twee van de drie bakfietsen bleek het framenummer vakkundig weg te zijn gewerkt en bij één van deze twee was zelfs al een fictief framenummer ingegraveerd. De verdachte heeft in het kader van het onderzoek meerdere dagen vast gezeten en mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Bron: Amstelveens nieuwsblad