06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

Een letselschade-expert uit Enschede (41) zou als het aan het Openbaar Ministerie ligt 14 maanden achter de tralies moeten verdwijnen omdat hij zeker 260.000 euro van twee klanten verduisterd zou hebben. De man zou ook geprobeerd hebben om een verzekeraar voor tonnen op te lichten, meldt RTV Oost.

De letselschade-expert zocht in 2019 aandacht door naar buiten te brengen dat hij voor een cliënt een mega-schadevergoeding van meer dan 8 ton had binnengesleept. De aandacht die hij zocht kwam hem op veel kritiek te staan van andere schade-experts. Zij concludeerden dat er veel hogere uitkeringen zijn, maar dat daarover niet gepubliceerd wordt.

Schadevergoedingen verduisterd

De 41-jarige man zou in 2015 en 2016 schade-uitkeringen van twee klanten hebben verduisterd. Een van zijn klanten die aangifte deed zegt dat hij al jaren tevergeefs wacht op 210.000 euro die de letselschade-expert voor hem binnensleepte. Volgens de man kreeg hij twee keer 500 euro contant in handen gedrukt en geeft de 41-jarige sindsdien niet thuis.

De verdachte letselschade-expert ontkende voor de rechtbank in Almelo. Hij zegt dat de klant het geld allang van hem kreeg, in twee contante betalingen. Volgens de man was het contant betalen van grote bedragen heel gewoon. Vijf jaar geleden veroordeelde de kort gedingrechter de expert al tot het betalen van een bedrag van 50.000 euro aan een vroegere klant. Het bedrag was een vergoeding voor de letselschade die de klant opliep bij een bedrijfsongeval, maar nooit kreeg. Dat komt omdat het op een verkeerde rekening binnen kwam volgens de verdachte expert.

Vervalste loonstroken

Tot slot zou de expert met zijn broer getracht hebben verzekeringsmaatschappij ASR op te lichten voor drie ton. De twee dienden na een ongeluk vervalste loonstroken in bij ASR om de claim te onderbouwen,aldus de officier van justitie. Beide broers ontkennen dat. Tegen de 37-jarige broer is een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: Risk en Business