06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

Afgelopen zaterdag is een tweede groep Nederlanders naar het buitenland vertrokken voor een achtdaagse proefvakantie. De reisbranche werkt in nauwe afstemming met de overheid samen aan pilots waarbij klanten op proefvakanties gaan, deelnemende reisverzekeraars verlenen tijdens de reispilots dekking volgens de voorwaarden bij een groen of geel reisadvies, ook als het een corona-gerelateerde schade betreft. Dit geldt tot nu toe alleen voor de twee pilots naar Rhodos en Gran Canaria. Verzekeraars laten hiermee zien dat zij graag meedenken tijdens het heropstarten van de reissector.

De tweede groep vakantiegangers is zaterdag vertrokken naar Gran Canaria en krijgt meer vrijheden dan de eerste groep die naar Rhodos ging, zij mogen namelijk het hotel uit. De bij het Verbond aangesloten reisverzekeraars denken mee aan oplossingen om veilig en verantwoord te reizen wanneer dit weer mogelijk is.

Doorgaans is er voor landen met de door het ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven oranje en rode kleurcode geen dekking als het om coronagerelateerde schade gaat. De reisadviezen van het ministerie blijven leidend voor reisverzekeraars.

De resultaten van het onderzoek tijdens de proefvakanties naar Rhodos en Gran Canaria worden binnenkort bekendgemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bron: Risk en Business