06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

15,7% van de smartphonebezitters heeft wel eens schade geclaimd bij een verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Phonegigant, specialist in onderdelen van mobiele telefoons. Het vaakst wordt de schade verhaald via de inboedelverzekering.

Schade vaker verhaald op inboedelverzekering dan op telefoonverzekering
Opvallend is dat de schadeclaims voor een kapotte of beschadigde telefoon vaker worden ingediend bij de inboedelverzekering (in 51,9% van de schadegevallen) dan bij de telefoonverzekering (24,1%).

Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat slechts 12,7% van de ondervraagden hun smartphone verzekerd heeft. Schades worden verder geclaimd bij de aansprakelijkheidsverzekering (14,8%) en bij de reisverzekering (9,3%).

Schermen het meest kwetsbare onderdeel
Als het gaat om schades blijken reparaties het vaakst te gaan over de vervanging van een kapot scherm of van de accu. Het gaat om respectievelijk 54,1% en 38,2% van de gevallen. Nummer 3 in het lijstje volgt op behoorlijke afstand met 2,2%: de backcover (of het achterkantje).

Meer onderzoeksresultaten over smartphoneveiligheid en -schades zijn te vinden via https://www.phonegigant.nl/onderzoek-veiligheid-smartphonegebruik/

Bron: Schade Magazine