06 13 85 26 14 contact@SOD-Onderzoek.nl

Uit cijfers van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars die vandaag bekend zijn gemaakt, blijkt dat de schadelast voor verzekeraars bij een aanrijding met een (wild) dier flink toegenomen is. In 2017 kostte een gemiddelde claim, bij een aanrijding met een dier, verzekeraars nog 1.632 euro, in 2020 is dit gestegen naar 1.921 euro. Ook het aantal aanrijdingen met dieren is in de afgelopen jaren fors gestegen. Van 5.750 in 2014 tot 8.603 vorig jaar.

Volgens het Verbond is de stijging van het bedrag per claim te verklaren door het steeds complexer worden van schadeherstel en het duurder worden van onderdelen voor auto’s. “De stijging in het aantal aanrijdingen over de afgelopen jaren heeft te maken met het feit dat Nederland steeds meer weggebruikers kent, dit betekent meer aanrijdingen. Daarnaast is het steeds drukker in het verkeer en ook het smartphonegebruik in het verkeer draagt bij aan ongelukken”, aldus het Verbond, dat daarom bij de politiek blijft benadrukken dat afleiding in het verkeer moet worden aangepakt.

Het DAC heeft ook gekeken naar het aantal aanrijdingen met dieren en de regionale verschillen zijn groot. Veruit de meeste botsingen met een hert, zwijn of ander (wild)

Bron: Risk en Business